De Heistste zwaan heropgewaardeerd met eigen potentie verhogende gin..........The Silky Swan !!


Silky Swan gin is de uitkomst van een leuke samenwerking tussen horeca collega's Nick Vervoort en Tijs Warpy van 'de Verwant' en Patrick Vermeulen van 't Groen hofke', beiden gesitueerd in Wiekevorst een deelgemeente van Heist-op-den-Berg.

"Onze bedoeling was een smaakvolle gin uit te brengen met een mooi verhaal in teken van Heist, met nadruk op de zwaan in ons wapenschild"

De zwaan van Heist-op-den-berg wordt de laatste tijd vaak ondergewaardeerd en afgeschilderd als zijnde 'saai' ... Daarom komen wij met volgend verhaal naar voor om onze zwaan in een beter daglicht te plaatsen en dit met een 'catchy' verhaal... waarom ook niet ?

De legende van de zwaan gaat enkele eeuwen terug in de tijd. De inwoners van Heist-op-den-berg kregen destijds de koosnaam van 'telaatkomers' nadat deze naar verluidt veel te laat toegekomen waren op een belangrijke veldslag. Deze koosnaam was natuurlijk niet echt vleiend en vervelend voor de Heistenaren...

Als teken om hun onschuld en zuiverheid te benadrukken plaatsten men maagdelijk witte zwaan in hun wapenschild ... Maar was dit allemaal zo maagdelijk en onschuldig? Of waren deze mannen niet liever gewoon bij hun vrouw thuis om de liefde te bedrijven in plaats van strijd te voeren op het slagveld? Wij geloven alvast in de onschuld van onze medebewoners en willen hierbij benadrukken dat Heistenaren liefdevolle, eerbiedige mensen zijn, met een heel groot hart, maar diep van binnen warm als vuur! En dan mag je al eens te laat komen, niet?

Daar velen dit verhaal vergeten zijn en om dit innerlijke vuur weer op te wakkeren, zijn we aan de slag gegaan om een lekkere gin samen te stellen en ingrediënten te zoeken die zowel bij de vrouw als de man de potentie stimuleert .

"We hebben qua ingrediënten telkens gekozen voor gekende en minder gekende afrodisiaca zoals: gember, paradijszaad, ginseng, selder, grote klis.... Dit afgewerkt met een stukje chocolade, takje rozemarijn en een premium tonic van Schweppes maakt deze gin-tonic zeer toegankelijk.

Kortom, de Silky Swan gin is een drank om van te genieten. Gezellige avonden, keuvelen over de dingen des leves en nadenken waar het leven echt om draait.... oorlog voeren of de liefde bedrijven.... wij weten alvast wat de bovenhand haalt...

Geniet ervan maar wees voorzichtig ;-) ,

Nick, Patrick en Tijs